Nyheter

Nyheter

PÅ KRYSS – Nyheter

Okategoriserade
Öppna nyhetsbrevet i din webbläsare.

Köp båt redan nu
Sugen på att köpa båt till sommaren? Passa på att börja kolla redan nu. Och vill du göra ett  klipp är det smartast att köpa under lågsäsong.
Läs mer

Över Atlanten en tredje gång
Årets deltagare i det populära tv-programmet Över Atlanten har nu lämnat hamnen på Gran Canaria i en 19 meter lång segelbåt. Kapten ombord denna gång är den erfarne elitseglaren Claes ”Klabbe” Nylöf.
Läs mer

Stockholms glömda vrak kartläggs
Det vilar mängder av bortglömda örlogsvrak runt om i Stockholms skärgård. Nu ska de kartläggas i ett rekordstort forskningsprojekt vid Stockholms universitet.
Läs mer

Beneteau – en ny ovanligt stor liten båt
Beneteau lanserade visserligen Oceanis 30.1 till 2020, men den började levereras först i januari i år. Till årets modell har man dessutom gjort en del förändringar.
Läs mer

Segla efter Brexit
När fri rörlighet inte längre gäller mellan Storbritannien och länderna i EU, hur blir det då? Här är det viktigaste du behöver tänka på om du planerar ett besök till de brittiska öarna.
Läs mer

Resultat av fyra års studier av havsmiljön 
Svenska Kryssarklubben och Svenska Båtunionen har under fyra år gjort undersökningar av kopparhalten i vattnet. Den senaste rapporten från 25 januari 2021, avsändare Västkustens Båtförbund och Västkustkretsen, har gjort undersökningar i några svenska småbåtshamnar runt Göteborg samt Kalmar och Karlstad. Här återfinns deras rapport. Läs mer

Digitala kurser och föreläsningar
Kryssarklubben har mängder av kurser och utbildningar som gör dig till en bättre och säkrare båtförare. Passa på att vässa dina kunskaper nu, innan båtsäsongen startar. På www.sxk.se/aktiviteter hittar du just nu digitala kurser och föreläsningar, som du kan delta i oavsett var i landet du bor. Exempelvis: ”Båtmeck och verktygslåda”, ”El ombord”, ”Hitta rätt segel”, ”Kasta Loss webbinarium” samt ”Digital inspirationsföreläsning om 24 timmars”
Läs mer

Vill du prata om Kryssarklubben och värva nya medlemmar?
I år hoppas vi på en fortsättning av hem-semester och ökat intresse för båtliv! Nya på sjön och framförallt i hamnar, innebär för oss ett tillfälle att rekrytera nya medlemmar. Tyvärr är båtmässorna under våren inställda på grund av Corona och därför vill vi göra en Kryssarklubbsturné, på båtklubbar och i gäst- och naturhamnar. Här behöver vi hjälp av dig som är medlem. Vill du bli ambassadör för Kryssarklubben?
Läs mer