Ungdomssektionen 2020

Årets seglingar -20 är nu avslutade och vi ledare planerar nu inför en ny säsong med massor av jolle seglingar mm. Det innebär att vi återkommer med en ny start i maj 2021 och lägger ut exakta datum här på hemsidan till dig som är intresserad av att deltaga. Vi välkomnar gamla och nya medlemmar och vid ökat intresse så ökar vi med en grupp nästa år.

Vårt mål: Att lära sig grunderna i segling och ha roligt.

Under året 2020 så har vi hanterat det rådande säkerhetsläget med Covid -19 och anpassat vår verksamhet på olika sätt. Vi begränsade antalet deltagare till Max 20st, varit utomhus, haft avstånd, börjat varje gång med att alla tvättar händerna och haft samlingarna ute med avstånd framför klubbhuset. Allt detta har fungerat väldigt bra. Istället för att ställa in så ställde vi om.

Vi har seglat utanför klubbhuset på Bergviksgatan på onsdagar kl. 18:00 – 20:00 Datum: 20 maj – 20 juni, 26 aug-9 sept.

Deltagarna i år har verkligen utvecklats på ett bra sätt och lärt sig massor och haft kul.

Vi har seglat olika banor, kört ”veckans knop”, pratat säkerhet, lärt oss hantera båten på olika sätt, kört balansövningar, vält båten och tagit upp den igen för att segla vidare. Det har också blivit en del svamp-kull ute på sjön, mycket skratt och avslutande kvällar utanför klubbhuset.

Deltagarna har varit både killar och tjejer liksom vi ledare, något som vi ser väldigt positivt på.

Under året fick vi ett väldigt välkommet och uppskattat bidrag från Sörmlands Seglarförbund och investerade detta i ökad säkerhet genom inköp av en utombordare. Otroligt värdefullt.

Vi har alltid två följebåtar (med utombordare) när vi seglar i viken.

Säsongen avslutades med besök från Sjöräddningssällskapet i Södertälje. Ett besök där SSRS visade båten Ragnhild, berättade om sin verksamhet och avslutade med en livräddningsövning mm. Ett uppskattat besök av alla.

Vi ledare har också haft ett väldigt roligt år.

Vi har haft ett bra gäng och med bra stöd från alla engagerade föräldrar, så blev det väldigt lyckat i år.

Hälsningar från oss ledare i SBK ungdom

Jan-Erik Sandh, Pia Bosell Lindberg, Åsa Holmström, Peter Elmala, Dennis Harding, Ingrid Harding, Leffe Andersson, Stefan Elisson.