Sjösportskolan/förarintyg online

Vill du ta Förarintyg, men hinner inte gå en vanlig kurs? Då är  Sjösportskolans nya webbkurs perfekt för dig. Gå kursen i din telefon/dator eller surfplatta!
https://www.sjosportskolan.se/online-kurser/alla-kurser/

TA FÖRARINTYG PÅ WEBBEN. PÅ RIKTIGT.

Samma upplägg och toppkvalitet som våra klassrumskurser, fast på webben. Sjösportskolan nylanserar den

populära webbkursen (finns även för Ipad och Iphone). Kursen består av interaktiva övningar och illustrationer, övningsprov och pedagogiska filminslag med bl.a. Harald Treutiger. Webbkursen följer samma upplägg som i lektionssalen, men du läser i din egen takt – när du vill, var du vill.

VIRTUELL UTBILDNING MED KONKRETA REDSKAP 

När du beställer kursen får du hem ett studiepaket och en inloggning som är aktiv i fyra månader. När det är dags att tentera hjälper vi dig gärna att hitta en examinator. Du kan också komplettera webbkursen med kursboken Kurs och Bäring och/eller praktisk övning ombord på Sjösportskolans skolbåtar.

Kursen följer Nämnden för båtlivsutbildnings krav och rekommendationer..BOKA HÄR

Kustskeppare Direkt

Förarintyg och Kustskepparintyg i ett svep. Effektiv kombikurs till bra pris. Bli en bättre skeppare ombord. Kursen ”Kustskeppare Direkt” genomförs på totalt fyra fullspäckade helgdagar. På de två första helgdagarna går vi igenom Förarintyget, därefter ges du möjlighet att skriva Förarprovet. De nästföljande två helgdagarna viks åt Kustskepparintyget. I kursen ingår två praktikpass, ett roligt dagspass för Förarintyget och ett spännande kvälls/nattpass för Kustskepparintyget. 

Under kursen kommer du bl.a få lära dig att navigera med hjälp av sjökort både inom och utomskärs och med hänsyn till missvisning, deviation.  Navigera efter fyrar, att göra man-överbord-manöver, använda GPS, plotter och radar samt att utföra positions- och deviationsbestämning och mycket mer. Kursen avslutas med Kustskepparskrivningen.

Sjösportskolan har som första skola i Sverige blivit ackrediterad för att utfärda ICC. Vi erbjuder alla som har gått en Förarintygskurs eller Kustskepparintyg samt båtpraktik hos oss att köpa till en ICC. ICC är ett internationellt ”Förarintyg” som kan vara användbart om du vill hyra båt utomlands. Läs mer om ICC här

Kustskepparintyget är ett krav för dig som vill köra en fritidsbåt som är längre än 12 meter och bredare än 4 meter. Många båtuthyrare i Sverige och utomlands kräver Kustkepparintyg.

Kustskepparintyget är inte bara ett bevis på att du är en mycket god fritidsseglare eller båtförare, utan också ett krav för dig med större fritidsbåt.